2011-03-23
18:06:19

Glömde att berätta...höhö

Måste ju berätta att ngt kul har hänt.
För mig.

För ett tag sedan hade vi uppsatsdag i skolan. Alla ettor skulle skriva en uppsats i Svenska inom temat: Familjen.
Rätt många elever.

Det gick bra.


Jag fick MVG på uppgiften fick jag veta härromdagen...

Jag och min lärare satt och pratade länge om uppsatsen, hon sa att alla lärare verkligen berömt mitt mogna sätt att skriva, mina värderingar och sätt att uttrycka mig utan att försvinna helt upp i att prata om mig och mitt liv. Jag höll en bra distans. Det som var lite så där var styckeindelningen, men eftersom att att det var just dem bladen vi skrev på hade de överseende med det.
Sedan var det inte mer med det. Hon sa inget mer.


svenska lektionen dagen efter började hon prata om uppsatsdagen och att ett pris skulle delas ut för bästa uppsatsen bland alla ettor.
Jag lyssnade bara med ett halvt öra eftersom jag tänkte att hon hade sagt om det var jag som hade vunnit när vi pratat.

I det sista hörde jag henne säga: "Det var två elever vi inte kunde välja vinnare mellan. Ena från denna klassen, och en från Entek. Wivica vann priset!"
Så fick jag en väldigt fin bok som jag ska visa er senare.

Jag till läraren:
Det sa du inget om!
Läraren: Jag sa ju att den var bra!
Jag: Ja men inte att den var SÅÅÅÅ bra!


Det höjde verkligen min självkänsla och mitt självförtroende.
Jag är så glad, vill nästan gråta.

Visst, det kanske inte var något jättespeciellt, men det var ett kärt ämne för mig som jag la mycket känslor och tankar bakom...

Jag lägger ut bild senare om jag kommer ihåg! :)

//
Wivica
2011-03-20
14:01:00

Behövs hjältar?

Jag tycker inte denna uppsatsen blev så bra... Men. Den duger, jag får veta betyg nästa vecka.

Tänkte i alla fall att ni kanske ville läsa, det har ju en hel del med känslor och åsikter att göra.

(Visa ville läsa den, dessutom)

"Behövs hjältar?

För att besvara frågan om hjältar behövs så måste jag först utreda vad en hjälte är. För mig är en hjälte en person som gör något ovanligt, något stort och bra för någon annan människa utan att vilja vinna något på det. Jag tycker att det är hjältarna i det tysta som är de verkliga hjältarna. Många kan göra goda saker för andra, vara riktiga hjältar, men endast eller delvis för att vinna på det själva. För mig är det inte den riktiga hjälten, även om den typens ”hjältar” också kan vara bra att ha. En hjälte som verkar i det tysta tjänar oftast inte på att hjälpa andra, utan gör det av helt andra anledningar. Antingen av personliga skäl eller för att de bara vill hjälpa någon annan. En hjälte för mig är också en person jag kan se upp till, någon jag kan sträva efter att likna eller lära mig av. Min personliga hjälte är oftast den jag lär mig mest av i olika situationer.

Det är också den största anledningen till att jag tror att vi behöver hjältar. Hur ska vi annars vilja sträva efter att vara det bästa möjliga av oss själva, om vi inte har någon att se upp till? En hjälte behöver inte vara någon som gör allt rätt, utan kanske bara någon som försöker göra så mycket rätt som möjligt.
Troligtvis skulle jag inte vilja göra mer för hemlösheten om inte Lou och No, i ”No och jag” av Delphine de Vigan, lärt mig om hur det är att vara hemlös och maktlös. Jag hade troligtvis inte ens funderat på det. Och det är för att jag inte hade kunskapen. Lou har lärt mig det jag inte visste och inte bara det gör henne till hjälte för mig utan också det faktum att hon kämpar för hemlösas rätt (trots att hon inte tjänar något på det själv alls egentligen).
En annan sådan hjälte som gjort ett typiskt hjältedåd utan egen vinning är Isak Hardo. Den 14 december (2010) skriver Camilla Sundell på www.svenskahjaltar.se om hur Isak räddade en 5 åring från döden. Isak var den enda på platsen som ingrep, trots att det var gott om vittnen till händelsen där en psykisk sjuk kvinna tog stryptag på lilla Fiona. Fiona var några sekunder från döden när Isak fick tag i henne och till sist fick henne att vakna. Han ingrep i en situation som både var farlig och som kan anses varit någon annans ansvar att ingripa i. Isak gjorde det rätta utan baktanke på egen vinning. Vi behöver fler sådana människor. Vi behöver fler sådana hjältar. Riktiga hjältar höjer den allmänna moralen och jag kan tänka mig vilket dåligt samvete resterande vittnen till händelsen har för att de inte ingrep. När vi läser om Isak, eller andra hjältar, så vill vi göra lika gott. Vi behöver hjältar eftersom vi behöver förebilder. Vi tänker att om vi var i samma situation hade vi gjort likadant och vi kanske till och med hoppas att vi ska få ett tillfälle att visa vår godhet i. Det är oftast så att hjältar plockar ner oss på jorden och påminner oss om vad som är viktigt och att vi borde se till våra medmänniskor mer.
Det finns många hjältar som är helt vanliga människor och som kanske inte gjort något lika påträngande hjältedåd som Isak, men som är minst lika mycket hjälte ändå. En sådan vardagshjälte kan vara en lärare eller en förälder. De guidar oss genom livet och lär oss att bli de människor vi är. Och jag funderar ofta på om de inte är de främsta hjältarna ändå. De är utan tvekan våra främsta förebilder i alla fall.

Avslutningsvis skulle jag vilja dra vårt behov av hjältar så långt som till att vi behöver dem för att en dag kanske bli våra egna hjältar, våra egna förebilder. Jag tror att när vi blir äldre så ändrar vi kraven för hjältar, de behöver inte vara lika perfekta, de måste bara ha genomgått livet på ett annat sätt än en själv. Jag funderar själv på vad jag skulle göra utan mina förebilder och hjältar. Och slutsatsen är att jag inte tror att jag hade varit så mycket till människa utan dem."

 

Den är lättare att läsa i Word. Men det går för den som vill !

//
Wivica
2011-03-19
13:41:00

Njutning finns för att ta av.

Sex är ett ämne som är viktigt, så givetvis har jag åsikter om det.

Jag blir nästan gråtfärdig, ledsen och bekymrad när jag hör om olika saker som inte är bra ang. sex, onani och orgasmer.

...Att det inte funkar mellan två personer sexuellt.
...Att man inte får den njutning man behöver.
...Att man inte tycker det är skönt att onanera.
...Att man inte "vågar" testa saker man vill.

Överhuvudtaget att man inte vågar stå för det varje människa gör någon gång i livet.
Något som är mer vanligt och "normalt" än något annat, egetligen.

SEX ÄR INTE TABU LÄNGRE.

DU förtjänar att njuta.
DU behöver inte skämmas.
DU behöver inte stå ut med att inte få det DU behöver.

Det är helt OK, allt det man känner.

Så gör allt du kan för att du ska få det du behöver. (Men skada aldrig någon annan på vägen!!)
Utforska, diskutera, öva, dröm, handla, fixa och dona.

Fundera ut. Lär känna dig själv från grunden och bli trygg i det.

Tala om när du är missnöjd, men också när du är nöjd :)

Gå inte runt och var missnöjd och anta att det är så det ska vara.
Gör något åt det i stället.

Det är bland annat min åsikt om sex, onani och orgasmer.
KÖR PÅ!
(Om du har åldern inne, skyddar dig och gör det på dina villkor - utan att skada någon annan, som är bäst för dig - vill säga)

Säg din åsikt!

//
Wivica
2011-03-19
13:31:00

TIPS!

Tipsar om min och mina systrars blogg!
Det är mest jag som uppdaterar..
Men den är bra! :)

www.systrarnawarren.blogg.se

Välkommen!
//
Wivica
2011-03-18
13:27:03

Älskar dessa två klippen!

<-- Den är bäst på slutet.
<-- Den är bäst i början.
Vad tycker ni är kul?
//
Wivica
2011-03-18
13:21:38

Första Elbilstaxin är här!

Fööööörstååår ni vad glad jag är över det eller?!
Visst är den fin btw?

Min dröm är att jag någon dag ska ha råd att köra en miljövänlig och fin bil, som bara är min och som inte förstör min värld :)

Läs med här om bilen: ElbilsTaxin


Vad tycker ni?!
//
Wivica